OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy   Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vastaa viestiin    ffp Foorumin päävalikko -> Tekniikka - Bensa
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
daivari
 
Passat 4motion

LähetäLähetetty: 11.3.2006 17:57    Viestin aihe: Pyöränlaakeri huutaa taas!?

Vaihdoin alle vuosi sitten kaikki pyöränlaakerit, koska pelkääjän puolen laakeri piti ääntä. Purin etupyörän tuennat irti ja vein AD:lle laakerinvaihtoon. Nyt huutaa taas laakeri tuolta pelkääjän puolelta! Onko mulla vaan huonoa säkää vai voiko pyöräntuennassa olla jokin vika, mikä pilaa laakerit? Mietin vaan, että kannattaako tota ees korjata kun parin kuukauden päästä käy huutamaan uudestaan.

Voiko napamutterin liika kiristäminen aiheuttaa ton?
SS
 
Saab 9-3

LähetäLähetetty: 11.3.2006 18:04    Viestin aihe:

Etulaakeriko? Edessä liika kiristäminen ei haittaa, mutta takana säädettävien laakerien tapauksessa kyllä.

Kaipa esimerkiksi soikea napa voisi periaatteessa heikentää laakerin kestoikää, tai huolimaton asennus.

Mulla on kuskin puolen etulaakeri vaihdettu jo 2 kertaa, muihin ei ole koskettu ikinä. Luultavasti navassa on jotain vikaa koska laakeri kestää siinä vain noin 150tkm :(


Viimeinen muokkaaja, SS pvm 11.3.2006 19:28, muokattu 2 kertaa
Janssoni
 
Eri muotosia ja värisiä kulkineita.

LähetäLähetetty: 11.3.2006 18:59    Viestin aihe:

Tai sitte teille on sattunu pistään powerdriven laakerit ? ihan täyttä paskaa. Laittakaa skf nii kestää. On vähä kaliimpi muttei tarvi vähän väliä vaihtaa
SS
 
Saab 9-3

LähetäLähetetty: 11.3.2006 19:29    Viestin aihe:

Tuon välljistyneen etulaakerin tilalle olen molemmilla kerroilla vaihtanut SKF:n tekeleen. Italiassa tosin nuokin on tehty :(
leevi
 
Passat Variant 3BG

LähetäLähetetty: 11.3.2006 20:14    Viestin aihe:

mulla meni aikoinaan gti:ssä 4kk:ssa uusi fag:n laakeri pasaksi. tilalle skffää ja jo pelitti. etu laakereiksi en enään laita muutakuin skffää, on sen verran veemäinen homma vaidella noita.
Jori
 
'04 Golf Variant Trendline 1.6 BCB, '77 Golf L 2d Ilmajäähyjä ja romuja.

LähetäLähetetty: 14.3.2006 8:03    Viestin aihe:

Onko käynyt kolaria tai ajettu katureunus kivettyksen yli tmv? Ei tarvi olla kovin kummoinen tilanne, niin saattaa tukivarsi tm hieman vääntyä ja sitten ajan kuluessa pikkuhiljaa syö laakeria.
Kulmien säädätys + jotain ristimittauksia onko pyörä kaikin puolin oikeassa paikassa.
mikmoila
 

LähetäLähetetty: 14.3.2006 11:26    Viestin aihe:

SKF:ää tehdään myös Saksassa. Endurancea ajava kaveri kertoi että varaosamyyjä ei ollut suostunut myymään Italiassa tehtyjä SKF:iä kisapeliin vaan tilasi Saksassa tehdyt.
daivari
 
Passat 4motion

LähetäLähetetty: 18.3.2006 12:24    Viestin aihe:

Autolla ei oo ikinä tietääkseni ajettu kolaria. Tosin noista ripustuksista en tiedä, kun ne on g60:sestä corradosta vaihdetut :) Täytyy koittaa ostaa tohon SKF:n laakeri ja kattoa kuinka kauan se kestää. Jos ei kestä, niin sit vaihetaan ripustukset.
SS
 
Saab 9-3

LähetäLähetetty: 18.3.2006 14:23    Viestin aihe:

Voihan se olla, että napa tai laakerin asennusreikä ei jostain syystä ole täysin pyöreä. Tai sitten asennusvaiheessa laakeria on murjottu asennusvaiheessa.
ande2
 
-89 Golf GT

LähetäLähetetty: 20.4.2006 18:34    Viestin aihe:

Mistä tunnistaa kuluneen takalaakerin? Kyseessä levyjarrullinen golffi. Jostain kuuluu kauheaa ulinaa yli 80km/h vauhdeissa ja luulen sen tulevan takaapäin. Renkaista melu ei kuulu koska vaihdoin äsken kesäremkaisiin ja melu jatkuu. Myöskään laakerin kiristäminen ei vaikuttanut. Kuuluuko takalaakereistakin yleensä ääntä kun ovat kuluneet? Lähteekö laakeri miten helposti levystä irti?
JanneV
 
2xMini, Passat

LähetäLähetetty: 20.4.2006 19:09    Viestin aihe:

auto ylös ja pyöräytät rengasta...
daivari
 
Passat 4motion

LähetäLähetetty: 20.4.2006 19:17    Viestin aihe:

Niin unohtu laittaa tänne kuva. Tässä siis laakeri joka piti ääntä. Toivotaan että kyseessä oli valmistusvikanen laakeri. Tilalle vaihtui SKF:n italialais valmisteinen laakeri.

ande2
 
-89 Golf GT

LähetäLähetetty: 20.4.2006 19:20    Viestin aihe:

Niin no siinähän se pyörii, taitaa olla vähän eri kun on rengas alhaalla ja painoa laakerin päällä. Lähinnä tarkoitin että onko kova meteli (kuulostaa kovalta rengasmelulta tai jotain sinnepäin.) tyypillinen oire kuluneissa TAKAlaakereissa? Oon jostain saanut vähän sen kuvan etteivät ne kauheasti ääntele kuluneena (kartiomalliset).
daivari
 
Passat 4motion

LähetäLähetetty: 20.4.2006 19:23    Viestin aihe:

Jarrun laahaamisen varmaan erottais korvalla joten veikkaisin, että se on se takalaakeri mikä pitää ääntä.

Laakereitten toinen kartio on niin sanotulla "ahdistussovitteella" eli helpoiten menee prässillä paikalleen. Jos sulla on kuluneet takalevyt, niin helpoimmalla pääset, kun ostat uudet levyt kummallekkin puolelle ja pyydät että prässää ne kartiot paikalleen samalla, sit vaan heität paikalleen.

Ne saa naputeltua itekkin paikalleen, mutta on aika työlästä.
JanneV
 
2xMini, Passat

LähetäLähetetty: 20.4.2006 19:37    Viestin aihe:

Lainaus:
Niin no siinähän se pyörii, taitaa olla vähän eri kun on rengas alhaalla ja painoa laakerin päällä.


Pyörii,pyörii... mutta kyllä sen kuulee tai jos ei kuule niin ottaa vaikka jousesta kiinni kun pyöräyttää niin silloin ainankin tuntee.Ja kyllä sen ajossakin pystyy sanomaan jos joku laakeri huutaa ja sen että mikä se on.

Lainaus:
Oon jostain saanut vähän sen kuvan etteivät ne kauheasti ääntele kuluneena (kartiomalliset).


miksei ääntelisi? Samalla tavalla se jurisee kun muutkin laakerit niin kauan kun pyörii...
SS
 
Saab 9-3

LähetäLähetetty: 20.4.2006 19:46    Viestin aihe:

Lainaus:
Niin no siinähän se pyörii, taitaa olla vähän eri kun on rengas alhaalla ja painoa laakerin päällä. Lähinnä tarkoitin että onko kova meteli (kuulostaa kovalta rengasmelulta tai jotain sinnepäin.) tyypillinen oire kuluneissa TAKAlaakereissa? Oon jostain saanut vähän sen kuvan etteivät ne kauheasti ääntele kuluneena (kartiomalliset).
Mulla nuo nimenomaan alkoivat pitämään karmeaa jurinaa, suurin syy tosiaankin ilmeisesti se, että laakerin rullia tukeva keskirengas otti kiinni tuon Motonetin pilipalirummun keskellä oleviin ulokkeisiin. No nyt ne on jyrsitty pois ja ääni hävisi uusien laakereiden kanssa.

Äänen suuntaa on muuten todella vaikea erottaa, olin aivan varma että kyse oli oikeanpuolen laakerista. Väärin meni ensimmäinen arvaus :)

Tuon äänen kyllä huomasi kun nosti renkaan ilmaan ja pyöritteli. Ehjä laakeri ei tuossa tilanteessa pidä lainkaan ääntä.

Ne laakerin ulkokehät ovat siellä rummussa aika tiukassa, reiän kautta ruuvarin ja vasaran kanssa kyllä irtoavat melko helposti. Rummun/levyn reiän läpi kurkistaessa näkyy 3 lovea joista kehää sopii naputtamaan. Mulla meni laakerin vaihtoon aikaa 45min, tuohon sisältyy pilipalirumpujen ylimääräisten ulokkeiden pois jyrsiminen.

Edit: Piti oikein ottaa kuva: takarumpu

Sinisellä nuolella merkitty laakerin tukirengas otti siis kiinni punaisella merkittyihin ulokkeisiin.

Kuvassa näkyy toinen laakerikehä paikallaan, se siis naputellaan irti vihreillä nuolilla merkityistä kohdista :)


Viimeinen muokkaaja, SS pvm 20.4.2006 19:59, muokattu 2 kertaa
JanneV
 
2xMini, Passat

LähetäLähetetty: 20.4.2006 19:52    Viestin aihe:

Lainaus:
Äänen suuntaa on muuten todella vaikea erottaa, olin aivan varma että kyse oli oikeanpuolen laakerista. Väärin meni ensimmäinen arvaus :)


onhan se joskus ja varsinkin jos niitä on useampia rikki,mutta rattia kääntelemällä välillä selviää.Välillä ne on jo niin rikki että siitäkään ei ole apua.

niin ja ennen kun joku vääräleuka kerkiää,että mitä se ratin kääntely takapyöriin vaikuttaa,tarkoitin tietysti ajossa ratin kääntelyä.
Arska
 
BMW 318i E46 ex: Golf VR6

LähetäLähetetty: 20.4.2006 20:11    Viestin aihe:

Annan pienen varotuksen sanan! Jos ette oo varmoja kuinka lujaa pitää laakeri kiristää niin kannattaa kysyä/viedä ammattilaiselle. Kaveri vaihto kerran mitsu galanttiin vm -88 takapyörän laakerit ja kiristi ne niin kireelle ku räikällä sai ja otti vähän takasin. No vuosi meni ja lähti kesken ajon rengas irti,onneksi oli nopeutta vaan noin 40km/h ja lähellä kotoa hiljaisella tiellä. Laakeri oli sorvannut taka-akselin navan poikki!
SS
 
Saab 9-3

LähetäLähetetty: 20.4.2006 20:16    Viestin aihe:

Hyvä ohje on se, että kiristysmutterin alla olevaa prikkaa pystyy ruuvarilla (kampeamatta) liikuttamaan. Ensin kiristetään hieman ylikireälle, pyöritellään pyörää ja löysätään mutteri sopivaksi. Itse olen aina jättänyt laakeriin pienen välyksen joka tuntuu pyörästä heilutettaessa. Kannattaa säätää laakeri pyörä paikallaan niin saa paremman tuntuman.
daivari
 
Passat 4motion

LähetäLähetetty: 20.4.2006 21:39    Viestin aihe:

Tärkeää on siis muistaa ensin vetää se kunnolla tiukkaan, jotta laakeri asettuu paikalleen. Sen jälkeen otetaan löysemmälle ja laitetaan kevyesti kiinni.
mx
 
Audi A3 2.0Tdi -04

LähetäLähetetty: 5.6.2006 17:15    Viestin aihe: Iv Golffin laakeri?

Mites tossa 4 korisessa noi etupyörän laakerit asennetaan?Onko se laakeri siinä jarrulevyssä prässättynä vai kuinka?Ajattelin että oisin ite purkanu ja vieny sitten prässättäväksi?Mitenkäs tossa hommassa pitäs edetä?
sms
 
'06 3C Paskatti 2.0TDI 8V

LähetäLähetetty: 5.6.2006 20:46    Viestin aihe: IV laakeri

Nelosessa laakeri on prässättynä paikoilleen. Ensin prässätään olkatukeen (?) ja laitetaan lukkorengas ja sitten napa laakerin keskeltä läpi. Jos haluat viedä tuon olkatuen ja navan niin pitää avata/ottaa irti tosta joustintuki, alapallo, raidetangon pää ja vetari.
Jonde
 
Golf x2, TT ja Polo

LähetäLähetetty: 5.6.2006 22:00    Viestin aihe:

Tuossa on käsissä yhdet irtonaiset nelosen olka-akselit. Jarrulevystä kun ottaa kiinni ja napaa heiluttaa, niin tuntuu että olka-akselin sisällä olisi useampi milli väljää. Ei vaan uskoisi että 15tkm ajetut alkuperäiset laakerit olisi nyt jo loppu, vai onko tuo väljyys normaalia joka poistuu kun vetarin pistää kiinni?
rolle
ffp jäsen

2 x quattro, 2 x Golf, BMW ja Volvo

LähetäLähetetty: 5.6.2006 22:25    Viestin aihe:

Jos laakeria ei ole vetonivelellä kiristetty, on laakerissa perin paljon välystä
Jak3
 
GTI, GTD, VR6

LähetäLähetetty: 6.6.2006 18:31    Viestin aihe:

Kakkosgolffi piti melkosta hulinaa kun mutkasella tiellä ajo reippaammin ja aina kun käänsi oikealle. Vasen takalaakeri oli sökö, tai kuiva paremminki.

Kun etupyörän laakeri meni vänkärinpuolelta niin eka alko tasan 60km/h vauhissa semmonen selvä jurnutus joka tuntu ratissa asti ja 90 vauhissa se muuttu kauheeksi ulinaksi ja satasessa ei enää korvat kestäny sitä metakkaa. Olihan muuten laakeri kunnossa :)
mx
 
Audi A3 2.0Tdi -04

LähetäLähetetty: 7.6.2006 16:31    Viestin aihe:

Justiin mietin että kumpi puoli se on mutta kyllä se varmaan on vasen laakeri, luultavasti.Oikeelle ku kääntää äkisti niin se lakkaa jurraamasta.En tiiä onko siihen mitään kikkaa millä sen näkee onko se mikäkin puoli ja kun ei siinä välystäkään ilmene.Ei viittis vaihdattaa molempia. :)Mutta oikealta puolelta mä kuulen sen ulinan :) Sittenhän sen näkee ku mä vaihdatan se oikeen puolen..

Viimeinen muokkaaja, mx pvm 7.6.2006 22:22, muokattu 1 kertaa
daivari
 
Passat 4motion

LähetäLähetetty: 7.6.2006 21:24    Viestin aihe:

Itekkään en ollu ihan varma kumpi laakeri se oli joka huutaa, koska sitä on niin vaikea kuulla. Mut ihan nyrkkisääntönä vois sanoa, että se ON se laakeri josta kuvittelet sen äänen tulevan. Itekkin olin välillä lähes varma, että molemman puolen laakerit huutaa, mut se ääni vaan kantautuu sieltä akselistoa pitkin ja sekottuu.
dr_ink
 
Audi Guartro

LähetäLähetetty: 6.1.2009 20:50    Viestin aihe:

Mistä noita laadukkaampia SKF:n laakereita kannattaa nelos golffiin kysellä. Suora tuote nro. SKF:lle?
Motonetissa näytti laakerit olevan 33,50,-/kpl
Marmoritiskillä tuplat.

- kiitos

Edit: Löytyikin searchilla topicci jossa on lueteltu eri laakerit, piti vaan etsiä googlen kautta hakusanoilla SKF GOLF, en hoksannut täältä hakea "pyörän laakeri".
sambasa
 
Audi A4 Avant -03 1,9TDI

LähetäLähetetty: 22.1.2009 22:29    Viestin aihe:

Onkohan mahdollista, että etupyörän laakerissa on välystä?? Muutaman kerran ilmennyt silleen, kun rattia kääntää oikealla niin jonkin ajan päästä alkaa kuulua sellainen "vou vou vou" ääni jommalta kummalta puolelta etupäästä. Sitten kun ottaa renkaasta kiinni klo 9 ja 15 ja ravistaa edestakaisin niin tuntuu selvä välys, mutta vastaavasti kun nappaa kiinni ylhäältä ja alhaalta niin silloin ei tunnu minkäänlaista välystä :/ Vai oisko raidetangon jommassa kummassa päässä väljää..kokemuksia?! Autohan oli Golf IV 1.6.. ajettu 140tkm..
Janssoni
 
Eri muotosia ja värisiä kulkineita.

LähetäLähetetty: 23.1.2009 22:45    Viestin aihe:

Voi olla raidetangon ulko tai sisäpää, tai sitten alatukivarren taaempi pusla, Alkaa olemaan kilometrit aika lähellä helajumppaa jos ei oo vielä mitään tarvinnu vaihtaa,
sambasa
 
Audi A4 Avant -03 1,9TDI

LähetäLähetetty: 26.1.2009 21:09    Viestin aihe:

Joo no sellaistakin joku tais sanoo.. Ilmeisesti rupee päästää tuollasta ääntä ku menee tarpeeks huonoks!!
Tomppadee
 
VW Golf 1,6 -85 & -90

LähetäLähetetty: 27.1.2009 18:28    Viestin aihe:

Kun tuossa puhelitte että miten on helppo todeta loppu/löysäl oleva laakeri. niin rengas ilmaan ja ottaa ala ja yläreunoista rengasta kiinni ja nitkuttelee edestakaisin, jos välystä tuntuu/kuuluu niin sitten laakerin kiristys/vaihto.
hulukko
 
Audi A4 Avant 1,9TDI, Audi Coupe Q

LähetäLähetetty: 26.7.2009 21:23    Viestin aihe:

onko muilla ollu sellaista vikaa että mutkiin ajettaessa kuuluu "vou vou vou" ääni, luulisin edestä.itse epäilen laakeria.tosin kummassakaan ei tunnu väljää.takalaakerit on myös ehjän tuntuiset.
tunppi
 
skoda octavia 1.9 tdi -08 saab 9-5 2.0tA -99

LähetäLähetetty: 28.7.2009 14:59    Viestin aihe:

nurkka kerrallaan pyörä tunkilla ylös ja kaveri autoon,pyörittää rengasta jolloin se autossa oleva kuulee mikä laakeri ääntää...ikkunat autosta tietty kiinni,niin kuulee paremmin.
hulukko
 
Audi A4 Avant 1,9TDI, Audi Coupe Q

LähetäLähetetty: 9.9.2009 17:13    Viestin aihe: vou vou

joo elikkä vaihdoin eka vänkärin etup. laakerin.ääni hiljenty vähä.sit vaihdoin kuskin etup.laakerin nii siihen loppu voivotus
g0lfgti
 
golf 2.0tdi sportline

LähetäLähetetty: 12.10.2009 17:27    Viestin aihe:

Lainataas tätä topicia..
Eli autona Golf V vm.2004 ajettu 135tkm, ja viimeisen 5000km auto on pitänyt tasaisella ajaessa tuollaista vou vou vou ääntä. Hieman saman kuuloinen ajettaisiin soikealla renkaalla. Aluksi ääntä ei edes hoksaa, mutta pienen kuuntelun jälkeen hoksaa ja liiankin hyvin.

Kahdella eri rengas-vanne setillä olen kokeillut ja sama ääni jatkuu. Pari päivää sitten vaihdatettu etupäähän takimmaiset puslat, jotka oli väljät. Tämäkään ei luonnollisesti tuonut asiaan helpotusta. Ääneen ei vaikuta kaarteleeko autolla johonkin suuntaan ajaessa. Autoon on vaihdettu kertaalleen takapyörän laakerit jossain vaiheessa. Eli onko ideoita, ehdotuksia mitä seuraavaksi alkaa katselemaan? Voiko pyöränlaakeri ääntää noinkin pitkän matkan (5000km) ilman,että laakeri korkkaa?
hulukko
 
Audi A4 Avant 1,9TDI, Audi Coupe Q

LähetäLähetetty: 17.10.2009 7:34    Viestin aihe:

Itse ajoin jotain 10tkm sen voivotuksen kans ennen ku vaihdoin ne laakerit.
Flashmn
 
Toyota Corolla AE92, Kawasaki Ninja ZX-6R

LähetäLähetetty: 17.10.2009 21:15    Viestin aihe:

Lainaus:
Tärkeää on siis muistaa ensin vetää se kunnolla tiukkaan, jotta laakeri asettuu paikalleen. Sen jälkeen otetaan löysemmälle ja laitetaan kevyesti kiinni.

Ton kun teet, niin laakeriin tulee vauriota, jonka jälkeen se laakeri tulee kulumaan nopeasti. Joko se kiristetään suoraan oikeeseen momenttiin, jos semmonen on määritelty tai sitten se kiristetään sillä normaalilla "tuntuu välystä" meiningillä.
H. Jormalainen
 
Golf GTI 16v -90, A3 1,8 -98

LähetäLähetetty: 17.10.2009 21:54    Viestin aihe:

Samaa mieltä. Prässillä painetaan laakerikehä paikoilleen ilman että itse laakereihin kohdostuu painetta. Sitten peukalo-etusormi -otteella mutteri niin tiukkaan kun saa, välillä rengasta pyöritellen.

Vanhasta laakerikehästä saa hyvän työkaun uuden laakerin puristamiseen. Kulmahiomakoneella kehä yhdestä kohtaa poikki että se joustaa kasaan ja sillä naputtelee uuden laakerin pakalleen. Tai kuten itse isolla pultilla, aluslevyillä ja mutterilla puristin.
Hece R
 
Audi A4 1,8 Tq -01 (B6), Audi A4 2,0 -01 (B6), VW Typ1 1200 -64

LähetäLähetetty: 27.10.2009 9:17    Viestin aihe:

Onko kellään kokemusta A4 B6 vou-vou-vou -äänestä?

Semmoinen kuuluu tosi selvästi n 50km/h nopeudessa oikealle käännettäessä. Olisikohan joku tukivarsi vai laakeri? Autolla on nyt ajettu 126000 ja sen parinkympi aikana, mitä auto on minulla ollut, ei ole ollut mitään vaihdettavaa.
Flashmn
 
Toyota Corolla AE92, Kawasaki Ninja ZX-6R

LähetäLähetetty: 29.10.2009 14:45    Viestin aihe:

Vois olla vetari jos kaaroksessa vouvottelee.
Juba
uusi tulokas


LähetäLähetetty: 17.11.2009 10:07    Viestin aihe:

Mitä kaikkea pitää purkaa/irrottaa, jotta saa vetoakselin veks navasta ja laakerin vaihdettua? Alapallo, yläpää?

-Jussi
MikaJ
 
S2 Avant + Minejä

LähetäLähetetty: 17.11.2009 10:43    Viestin aihe:

Toro TH660:ssä pitää irroittaa rengas, planeettavaihteiston kansi, vetoakseli, planeettavaihteisto, akselin tumpin mutteri ja sitten onkin pyörän napa kädessä jolloin laakerin voi vaihtaa. Muista varoa naamatiivisteitä ettei niihin tule naarmuja ja jarrujen jäähdytysöljy ei vuoda remontin jälkeen!

Jos nuo ohjeet ei auta, niin kannattanee hieman tarkentaa mihin ajoneuvoon kysyt neuvoja.
jubakko
 

LähetäLähetetty: 18.11.2009 9:55    Viestin aihe:

Tosiaan, kottero on golf iv vm. 2000, AGR. Hiljaisessa vauhdissa tuntuu tärinää auton rungossa ja kumma rallatus. Ehkä se jopa voimistuu käännöksessä. Sen perusteella veikkaisin vetoniveltä?
Laakerivian toteamiseksi tulikin ohje pyörittää pyörää ja tunnustella jousesta. Jospa se selviää

Alapallon irrottamalla vetoakselin kai saa irti navasta, mutta pitääkö akselin irrottamiseen varata ulosvedin? Vai lyijymoskallako irtoaa jos on tiukka?

Onko napamuttereita montaa kokoa, joudun sen hylsyn hakemaan siihen?

Entä laakerin asenus. Onko sisä- ja ulkokehä ahdistussovitteella?
-jussi
nnasu
 
Golf GTI mk3 8v & 16v, Passat 3B ja Octavia 1Z

LähetäLähetetty: 8.4.2011 21:59    Viestin aihe:

Yritin illan ratoksi vaihtaa 3B Passattiin oikean puolen vetonivelen, kerkesin jarrut purkaa pois haitoilta ja napapultin aukaista. Homma tyssäsi ylempien tukivarsien pultin aukaisuun kun ei suosiolla auennu ja ei uutta ole tilalle laittaa. Mutta sen huomasin että pyörän napa heiluu useamman millin joka suuntaan, onko siis laakeri väljä?

Auto oli lyötävä läjään ja napapultin kiristettyäni ei välyksiä enää tuntunutkaan. Eikö se ollutkaan väljä? Tuntuisi kuitenkin ettei navan kuulu heilua olkatuessa olleessaan varsinkin kun laakeri on huoltovapaa ilman säätömahdollisuuksia.
pete73
 
cordoba AGR, scenic DTI, Renault 19 16v, vectra 16v 4x4

LähetäLähetetty: 9.4.2011 15:53    Viestin aihe:

^ ja vastaushan löytyy tuolta ylempää... jos siis viitsii lukea :)
Jori
 
'04 Golf Variant Trendline 1.6 BCB, '77 Golf L 2d Ilmajäähyjä ja romuja.

LähetäLähetetty: 18.4.2011 11:39    Viestin aihe:

Pystyykö irto etunavasta (vetolaippa paikoillaan) päätellä onko laakerissa vikaa joka aiheuttaa vouvou ääntelyä käännettäessä kovemmassa vauhdissa? Jos niin miten?
ifa
 
Audi S2 -94

LähetäLähetetty: 18.4.2011 12:11    Viestin aihe:

Jos kunnolla paskana niin kuuluhan se rahinana/jurinana kun käsin pyörättää.
Breakbeat
 

LähetäLähetetty: 3.8.2012 10:23    Viestin aihe:

Nonii vanha aihe, mutta samoja ongelmia. Potilaana US&A golf 3, jossa levyjarrut takana. Takapyöränlaakeri ääntelee oikein kunnolla, joten uutta SKF palikkaa olen motoneista katsellut. Nyt on vain epäselvä mikä osaa pitää hommata. Onko alla mainittu SKF´n laakerisarja pelkästään rumpumallisiin?

21-1141Ei kuvaaEtu/takap laakeris mm VAG
III (ei Syncro) [1992-1998] 9.90 €

21-3119Ei kuvaaFeBi-laakerisrj VAG
III Bilstein napakupilla (ei Syncro) [1992-1998] 14.90 €

21-3001Ei kuvaaSKF/FAG Laakerisarja VW/Audi
II SKF/FAG (ei Syncro) [1992-1998]19.50 €


21-1001Ei kuvaaPyöränlaakeris VW/Audi/M626
II Syncro (ei VR6) [1992-1998]19.90 €

21-3008Ei kuvaaFAG/VW Laakerisarja VAG eteen
II Syncro FAG/VAG (ei VR6) [1992-1998] 35.90 €
S4mmy
 
Golf VR6 -92 ja Audi A6 C4 (Projekti Opel Rekord E)

LähetäLähetetty: 3.8.2012 11:25    Viestin aihe:

Lainaus:
joten uutta SKF palikkaa olen motoneista katsellut.


Älä motonetistä osta laakereita... Saat vaihtaa taas kohta jos sieltä hommaat :).
Breakbeat
 

LähetäLähetetty: 3.8.2012 11:40    Viestin aihe:

Lainaus:
Älä motonetistä osta laakereita... Saat vaihtaa taas kohta jos sieltä hommaat :).
Kerro nyt toki mistä ne sitten kannattaa hankkia. Kaikki motonetin kikkareet kestäneet tähän asti.
S4mmy
 
Golf VR6 -92 ja Audi A6 C4 (Projekti Opel Rekord E)

LähetäLähetetty: 3.8.2012 11:42    Viestin aihe:

Lainaus:
Kaikki motonetin kikkareet kestäneet tähän asti.


Ilmeisesti vähän tuurista kiinni. Mä vaihoin vuos sitte taakse motonetin laakerit ja nyt jo vaihtokunnossa... Fixukselta oon nykysin osat hakenu ETKA:n varaosanumeroilla :).
Breakbeat
 

LähetäLähetetty: 3.8.2012 11:57    Viestin aihe:

hmm....fixuksen nettikauppa tarjos FAG´in valmistamaa laakeria mun kotteroon eli samaa mitä motonetinkin hyllyssä on. Tiedä sitten....
4Motioner
 
Audi A4 B8 2.0tdiQ // Golf IV 1.4i // Kawasaki Z1000

LähetäLähetetty: 3.8.2012 21:33    Viestin aihe:

Tuo Motonetin osien parjaaminen myyjäliikken perusteella on täysin tarpeetonta. Jos tulpat ovat Boschin Motonetissä niin 100% samoja Boschin tulppia se Fixuskin myy. Sama pätee kaikkiin osiin.

Motonetissä on monesti vaihtoehtona tarvike ja ns. OE-laatuinen osa. Jos ostaa halpaa saa halpaa, joka toimii tai ei. Jos taas maksaa enemmän saa yleensä laatukamaa.
Kilu7
 
Passat 3B5 2.7bit, A6 2.7bit

LähetäLähetetty: 4.8.2012 20:13    Viestin aihe:

Eiköhän se SKF kestä vähintään saman, kuin orkkis. Hyvin harva paja ottaa omaan piikkiin, kun vaihdon ryssii ja jos itse vaihtaa, niin olisiko peilin katsomisen paikka. Perheen kakkosessa on kaksi orkkista vaihdettu 100tkm:n jälkeen ja ostin sitten motonetista SKF:n tilalle, kun toisella puolella motonetista ostettu SKF on orkkista kauemmin kestänyt ja on vieläpä halvempi.
Pasuuna -98
 
Volkswagen Passat Variant 1.8T Vm-98

LähetäLähetetty: 11.12.2014 11:30    Viestin aihe:

Tänään passatti käytetty katsastuksessa ja ulaisee välillä ihan pihasta lähdettyään tai 60-70 vauhdissa. Täällä veikattiin laakereita ja pyysin katsastusmiestä kattoon ne tarkkaan, pyörät liikku hyvin eikä hänen mielestään ole niissä vika. Kaikki jarrulevyt / palat uusia kainkinensa hiluineen. Niveliä vaihdettu vaikka ja mitä. Olen yrittänyt kääntää ratista vasemmalle ja oikealle mutta tuntuu että mitään ei oo vaikuttanut. Tuskin mitään isompaa on mut olisi kiva saada selville tämä mystinen ääni joka kuuluu välillä edestä tai takaa mukamas. Ei viittis pajalle viedä koko päiväks tutkittavaks koska ajossa ei oo sinänsä ongelmia.
Styroks
 
Golf IV 4Motion

LähetäLähetetty: 30.3.2015 19:46    Viestin aihe:

IV 4Motion Golf, oikealle kääntäessä jurnuttaa reilusto, vasemmalle kääntäessä kulkee kuin sukkasilleen, ensimmäinen veikkaus laakeriin mutta voisiko olla jotain muuta?
Sebastian
 
A4 -01, Golf GTi G60 -90, Vento -97

LähetäLähetetty: 31.3.2015 5:58    Viestin aihe:

Itsellä oma nelonen aikoinaan vastaavilla oireilla, laakeri oli aika kypsä.
Styroks
 
Golf IV 4Motion

LähetäLähetetty: 31.3.2015 8:45    Viestin aihe:

Sulta meni vasemmalta takaa? Selvä värinä tuntuu oikealle kääntäessä, mutta rattiin ei tule mitään ylimääräistä.
Sebastian
 
A4 -01, Golf GTi G60 -90, Vento -97

LähetäLähetetty: 31.3.2015 9:12    Viestin aihe:

Etulaakeri oli kaput.

Toiselle puolelle kääntäessä ei mitään ja toiseen suuntaan hirveä jurnutus.
Näytä edelliset viestit:   
Vastaa viestiin    ffp Foorumin päävalikko -> Tekniikka - Bensa Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa